Zwart wit portret fotograaf

De laatste jaren heb ik mij verder verdiept in ‘t maken van goede zwart wit foto’s als portretfotograaf. Kleur direct omzetten naar zwart wit levert vaak geen goede zwart wit foto op: subtiele tinten in kleur worden in zwart wit al snel ’n grijze brei. Als contrasten groter zijn in zwart wit krijg je een interessantere foto.

Uw Zwart wit foto

Een zwart-wit foto kan er prachtig uitzien als de foto, deels, goed gedetailleerd is en de grijzen goed met elkaar contrasteren. Natuurlijk hangt de kwaliteit van een foto ook af van het onderwerp en de compositie.

Door een kleurenfoto op de juiste manier te bewerken is het mogelijk om een scherp en krachtig beeld te krijgen. Daarbij is “juist” een relatief begrip.

Je achtergrond

Details in zwart wit fotografie

De vraag die ik je als eerste stel als je zwart wit wilt: Wat voor achtergrond wil je? ’n Stadse, ’n zwarte, witte of grijze, of andere achtergrond? 

De tweede vraag is: Wil je zwart wit met diverse grijzen en zwart wit accenten of liever een groot contrast in de foto met weinig grijzen en vooral veel zwart en wit?

Mijn passie

Krachtige foto's die een verhaal vertellen

Wilt u succes uitstralen? Dan moet je als bedrijf en persoon goed in beeld staan.

Jetty Smolders Portretfotograaf